< Ga terugWees slim, kies leuk! Lorentz Casimir Lyceum

Het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven is een school voor havo, atheneum en gymnasium. De directie van deze school oriënteerde zich op een communicatiebureau en vroeg Goed Werk Communicatie voor een vrijblijvende kennismaking. Die kennismaking hebben wij aangegrepen om direct een visie op communicatie te presenteren. Een proactieve benadering die ertoe leidde dat wij direct de opdracht kregen voor de werving van nieuwe leerlingen voor schooljaar 2013-2014.

Het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven is een school voor havo, atheneum en gymnasium. De directie van deze school oriënteerde zich op een communicatiebureau en vroeg Goed Werk Communicatie voor een vrijblijvende kennismaking. Die kennismaking hebben wij aangegrepen om direct een visie op communicatie te presenteren. Een proactieve benadering die ertoe leidde dat wij direct de opdracht kregen voor de wervingscampagne.

Heldere analyse en praktisch communicatieplan
De wervingscampagne voor nieuwe leerlingen voor het Lorentz Casimir Lyceum is gebaseerd op een grondige analyse van bestaande profilering van de school en haar positie in de Eindhovense onderwijsmarkt. De resultaten van deze analyse zijn vertaald in uitgangspunten voor een communicatiebenadering. De bestaande profilering ging uit van een sterk rationele benadering met weinig tot geen ruimte voor beleving bestond, met name niet richting leerlingen van groep 8 en hun ouders. Het feit dat Lorentz Casimir Lyceum een school is waar prestaties belangrijk zijn, is echter een wezenlijk onderdeel van de identiteit en het imago van de school. Het wordt ook als een sterk punt gezien door leerlingen en ouders. Daarom heeft Goed Werk Communicatie een wervingsconcept ontwikkeld dat enerzijds die prestaties en anderzijds de beleving van de school krachtig communiceert. Leerlingen van het Lorentz Casimir Lyceum behoren tot de beste leerlingen van Eindhoven. De school presteert bovengemiddeld goed. Dat betekent niet dat kinderen er alleen maar met de neus in de boeken zitten. Net als op andere scholen zijn er schoolfeesten, excursies en sporttoernooien. Er is een schoolband, jaarlijks is er een musical en leerlingen gaan regelmatig op excursies en naar het buitenland. Kortom, een school die ook bruist van de activiteiten. Tot voor kort kwam dit communicatief echter niet voldoende uit de verf.

Ontdek hoe leuk het is om slim te zijn!
De positionering die Goed Werk Communicatie voor het Lorentz Casimir Lyceum heeft ontwikkelt brengt twee belangrijke meerwaarden van de school in de juiste balans: hoge onderwijskwaliteit in een attractieve onderwijsomgeving. Kern van het concept wordt verwoord door de positionerende claim: ‘Ontdek hoe leuk het is om slim te zijn’. Deze claim bevestigt (met name ook richting ouders) dat het Lorentz Casimir Lyceum niet alleen een heel goede school is, maar ook dat het een heel leuke school is. Deze positionering is de basis voor alle wervingsactiviteiten richting nieuwe leerlingen. Het concept is onder andere vertaald naar posters, een informatiekrant en een speciale website voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders.

Opdracht: Onderwijscommunicatie | Wervingscampagne | Positionering
Klant: Lorentz Casimir Lyceum
Jaar: 2013

Contact formulier

Goed Werk Communicatie

Kennedy Business Center
Kennedyplein 101 
5611ZS Eindhoven

040 2961909  
info@goedwerk.com