< Ga terugVormgeving van herindelingsontwerp gemeente Haaren, Oisterwijk, Vught, Boxtel en Tilburg

Goed Werk Communicatie heeft de opdracht gekregen om het Herindelingsontwerp gemeente Haaren, Oisterwijk, Vught, Boxtel en Tilburg vorm te geven. Een opdracht waar met veel plezier aan is gewerkt.

De gemeente Haaren is een landelijke gemeente in de stedendriehoek ’s-Hertogenbosch – Tilburg - Eindhoven en heeft 14.106 inwoners. De dorpen Haaren, Helvoirt, Esch en Biezenmortel vormden na een grootschalige herindeling in de jaren negentig de gemeente Haaren.

Inwoners, bedrijven, belangengroeperingen, provincie, buurgemeenten, de raad en het college van de gemeente Haaren hebben de afgelopen jaren intensief met elkaar gesproken over de toekomst van de gemeente. De opties zelfstandig blijven, herindelen als geheel of opsplitsen maakten onderdeel uit van de oriëntatie op de toekomst. In een Burgerpeiling op 4 oktober 2017 sprak een meerderheid van de stemmers zich uit voor opsplitsing van de gemeente. Deze uitslag vormde de basis voor het historische besluit van de raad om de gemeente Haaren op te splitsen. In voorjaar 2018 bevestigden de raden van de gemeenten Oisterwijk, Vught, Boxtel, Tilburg en Heusden, dat de dorpen en/of delen van de gemeente Haaren van harte welkom zijn. De gemeente Haaren organiseerde daarna een gespreksronde over de oriëntatie van de dorpen en de begrenzing. Inwoners gaven aan welke gemeente en welke begrenzing de voorkeur heeft.

De raad van Haaren nam op 5 juli 2018 een besluit over de oriëntatie van de dorpen. Haaren, Helvoirt, Esch en Biezenmortel bouwen verder aan hun toekomst onder de vleugels van respectievelijk Oisterwijk, Vught, Boxtel en Tilburg. De gemeente Oisterwijk is de beoogd rechtsopvolger. Naast een warm welkom gloort voor de dorpen ook na 1 januari 2021 een mooie toekomst. Die komt naar voren in de visies op de ontvangende gemeenten.

Goed Werk heeft de opdracht gekregen om het Herindelingsontwerp vorm te geven. Een opdracht waar met veel plezier aan is gewerkt.

Opdracht: Overheidscommunicatie | Herindelingsontwerp
Klant: Gemeente Haaren, Oisterwijk, Vught, Boxtel en Tilburg
Jaar: 2018

Contact formulier

Goed Werk Communicatie

Kennedy Business Center
Kennedyplein 101 
5611ZS Eindhoven

040 2961909  
info@goedwerk.com