< Ga terugOmgevingscommunicatie voor de herontwikkeling van Kasteel van Gemert

Misschien wel de meest prominente opdracht van Goed Werk Communicatie in haar 25 jarig bestaan. Een opdracht voor een kasteel met een rijke geschiedenis en wellicht een vitale toekomst.  

In Gemert staat een prachtig en groot kasteel met een zeer rijke geschiedenis. De kruisridders van de Duitse orde stichtten het kasteel in 1391 en na een rijke geschiedeins waarin het kasteel een prominente rol speelde in het bestuur van de regio, kwam het in 1928 in handen van de paters van de Congregatie van de Heilige Geest. Na een verblijf van zo'n 80 jaar, vertrokken de paters naar een ander onderkomen in Gennep. Het kasteel staat sinds 2008 leeg en de paters hebben meerdere malen gezocht naar een koper. Na de crisis is een ontwikkelperspectief opgesteld die marktpartijen moest interesseren. Zo'n 10 partijen hebben interesse getoond waarbij er in een aanbesteding drie partijen, waaronder BL Huisvesting, resteerden. Op 20 januari is op basis van het beste inhoudelijke plan gekozen voor BL Huisvesting. Op 5 februari zijn de ambities en plannen van BL Huisvesting en de samenwerkingspartner The Attention Group gepresenteerd aan het College van B&W, de gemeenteraad en omwonenden en andere stakeholders. Het plan biedt een multifunctionele opzet van het kasteel waarbij onder andere een top restaurant, een viersterren hotel, trouwlocatie, brouwerij, een wintertuin en appartementen een onderdeel vormen.

Goed Werk is vanaf de eerste planontwikkelingen voor het kasteel betrokken geweest, zoals bij de ontwikkeling van een bidbook voor de aanbesteding. Daarna wordt nu gewerkt aan een omgevingscommunicatieproces waarin de presentatie aan de diverse doelgroepen is meegenomen. De komende tijd wordt dit proces doorgezet tijdens de verdere ontwikkeling van het kasteel. 

Goed Werk heeft in opdracht van de Familie Bas van de Laar gewerkt aan het positionerings- en communicatietraject voor Kasteel Gemert. Benieuwd naar het creatieve communicatieconcept en de vertaling naar middelen?
Opdracht: Omgevingscommunicatie | Vastgoedcommunicatie
Klant: BL Huisvesting
Jaar: 2018

Contact formulier

Goed Werk Communicatie

Kennedy Business Center
Kennedyplein 101 
5611ZS Eindhoven

040 2961909  
info@goedwerk.com