< Ga terugVisuele identiteit voor Brainport Smart District

Na een marktoriĆ«ntatie heeft Goed Werk Communicatie de opdracht verworven om Brainport Smart District over de volle breedte communicatief te begeleiden. Een opdracht die ook voor ons kansen, uitdagingen en een hoog ambitieniveau vertegenwoordigt. In het hart van Brainport, aan de rand van de Helmondse wijk Brandevoort, wordt geschiedenis en toekomst geschreven.  

Brainport Smart District! Hier worden bedrijven, toekomstige bewoners en gebruikers uitgedaagd om gezamenlijk invulling te geven aan een innovatieve, toekomstgerichte woon- en werkomgeving. Een uiterst bijzonder project dat niet eerder qua omvang, opzet en ambitieniveau op deze wijze wordt ontwikkeld. Aan de hand van een aantal programmalijnen, waaronder gezondheid, veiligheid, digitalisering, energie, circulariteit en mobiliteit, krijgt Brainport Smart District op basis van actieve participatie stap voor stap vorm en inhoud. Om te beginnen met het uitdagen van het bedrijfsleven om hun visie op toekomstgericht ondernemen te delen en in het project te participeren. Een proces overigens dat in wezen nooit afgerond is, inherent uiteraard aan toekomstgericht denken. En net zo (r)evolutionair als Brainport Smart District, zo innovatief steken wij het communicatietraject in. 

Voor Brainport Smart District ontwikkelden we een visuele identiteit die het DNA van de wijk, de zeven programmalijnen, als basis heeft. De programmalijnen converteerden we naar iconen die we vervolgens in een vorm, vrij vertaald naar DNA strengen, in morphische vormen verwerkten. Deze vormen lijken te zweven in een onbeduidende ruimte. Deze beeldtaal is inmiddels verwerkt in diverse on- en offline middelen.

BrainportSmartDistrict.nl


Opdracht: Vastgoedcommunicatie | Visuele identiteit
Klant: Brainport Smart District
Jaar: 2018

Contact formulier

Goed Werk Communicatie

Kennedy Business Center
Kennedyplein 101 
5611ZS Eindhoven

040 2961909  
info@goedwerk.com